Keuzehulp PERSONENALARMERING

Wie voor zichzelf, familielid of kennis een personenalarmering wil organiseren moet uit een woud van oplossingen een keuze maken. En dat is voor een leek niet gemakkelijk. Daarom heeft LaCoTA geprobeerd een keuzehulp op te stellen. We noemen ook enkele voorkeursleveranciers voor bepaalde oplossingen. Zie Keuze PERSONENALARMERING

Geplaatst: 13-10-2022

LaCoTA en XS-Anyware werken samen aan een nieuwe en gezamenlijke versie SchermVan

LaCoTA en XS-Anyware bundelen hun krachten om een gezamenlijke versie van SchermVan te organiseren. Zo ontstaat een modulair platform waarin particulieren (zowel jong als ouder en zowel vitaal als meer zorgbehoevend) gebruik kunnen maken van gekoppelde modulen van zowel het LaCoTA platform SchermVan, het platform Smart-home van Able, de personenalarmering van Persafe, e-Healthcommunicatie van Oscar en nog veel meer. Eén keer inloggen volstaat voor heel veel modulen in het platform. SchermVan draagt bij aan snelle en veilige toegang naar veilig wonen, burenhulp, mantelzorg, professionele en virtuele zorg. Ook beeldbellen is geïntegreerd in het platform.

Virtuele zorg binnen buurten, families en zorgorganisaties is een stuk eenvoudiger op te zetten met behulp van onze modulen "Smart home" en "Zorg op afstand', een tablet of smartphone en vele andere slimme apparaten. Zo bouwt u aan een veilig en verzorgend huis om langer Comfortabel en Zelfstandig Thuis te wonen. Zo dragen we bij om sociaal verbonden te blijven en eenzaamheid tegen te gaan. We gaan daarmee verder dan de meeste losse "Domotica-oplossingen". Door de vele koppelingen zijn de abonnementsprijzen laag.

We maken platformversies voor individuen, welzijnsorganisaties, gemeenten, zorgaanbieders en woonzorgconsumentenorganisaties. In principe zijn koppelingen te maken met alle via internet beschikbare diensten en zorg. 

Neem contact met ons op voor een eigen versie!

Versies SchermVan: Langer Comfortabel, Langer Zelfstandig, Langer Thuis

Aangezien SchermVan een modulaire oplossing is, kunnen consumenten kiezen hoeveel modules ze willen afnemen.

 • Demo-versie met moduul smart-home thuistechnologie van Able. O.a. mogelijkheid voor personen-alarmering, doorkoppeling alarm naar mantelzorgers en of meldkamer, openen elektronisch voordeurslot (met behoud eigen sleutel!), dimmen licht en nog veel meer. Abonnement Able Smart Home dienst a € 9,95 p/m. Inclusief abonnement SchermVan: € 11,95 p/m
 • App-versie Androidga naar de Google Play-Store en download "SchermVan app" op eigen tablet, PC, smartphone (gratis)
 • Versie Simpel: bevat acht modules en is eveneens gratis te downloaden.
 • Handleiding: we werken aan een verdere uitbreiding van de handleiding. We doen dat achter de 12 hoofdmodulen/icoontjes.

Geactualiseerd 9-03-2021

SchermVan; een web/app voor Langer Comfortabel Wonen

LaCoTA heeft een samenhangend pakket thuistechnologie bijeengebracht in één platform. Het pakket is beschikbaar via het robuuste MantelzorgScherm maar ook op gewone tablet, PC en smartphone. Het Comfort-pakket bestaat uit zes onderdelen.

 • Internettoegang tot het pakket
 • Communicatie (beeldbellen, beeldbelzorg, gewoon telefoneren)
 • Mantelzorg
 • Huisautomatisering (sociale alarmering, professionele zorgoproep, e-slot aansturing, domotica, thermostaatknoppen aansturen vanuit tablet)
 • Dienstverlening (boodschappenservice, maaltijdservice, klussendiensten)
 • Zorg / E-health

Het LaCoTA Comfort-pakket draagt niet alleen bij aan prettiger wonen. Het maakt ook de communicatie voor Mantelzorgers een stuk gemakkkelijk.  Zie verder Scherm van LaCoTA & info per gemeente

Advies nodig bij kiezen van het juiste abonnement?

Stuur ons een mailtje: info@lacota.nl

Special nummer 6: Personenalarmering

Onze oplossing op het gebied van personenalarmering is onderdeel van onze integrale visie op langer comfortabel thuis wonen. LaCoTA is voorstander van een systeem van personenalarmering dat ook te bedienen is vanaf een pc, tablet, smartphone of smart-tv. Zodoende is onze oplossing ook volledig te integreren in de app/web SchermVan. De module voor personenalarmering op het SchermVan bestaat in de basis uit een paniekknop voor personenalarmering. SchermVan is uit te breiden met huisautomatisering, een elektronisch voordeurslot, beeldbellen en heel veel apps en links naar dienstverlening en zorgcommunicatie.

Om de veiligheid in huis nog verder te verbeteren, kan het SchermVan worden uitgebreid met een groot aantal beveiligingscomponenten.

Het grote voordeel van onze modulaire aanpak is dat de gebruiker kan beslissen aan welke functionaliteiten hij of zij behoefte heeft en dus nooit betaalt voor functies die (nog) niet nodig zijn.

Lees hier de special

Geplaatst 25-2-2021

Voeg een slimme video-voordeurbel en een slim voordeurslot toe aan je "LaCoTA Basisbundel" en je kunt als mantelzorger op afstand de deur open doen!

Onze thuistechnologie zorgt niet alleen voor wooncomfort binnen een woning. Het ontlast ook het werk van mantelzorgers en professionele zorgverleners. Kies je eigen modulen!

 

.

Basispakket LaCoTA Mantelzorg-slot; elektronisch voordeurslot

Het slot kan gebruikt worden als losse domotica-oplossing. Het kan ook ingezet worden als moduul in een grotere domotica-oplossing. Namelijk als onderdeel van de oplossing voor sociale alarmering, personenalarmering, onderdeel van een comfort-tablet, onderdeel van een meldkamer voor opvolging door Thuiszorg, Verpleeghuiszorg-Thuis of Ziekenhuiszorg-Thuis. 

Kan desgewenst gekoppeld worden, via bluetooth en wifi, aan smartphone, tablet, SchermVan en of (groter) Mantelzorgscherm.

Met behulp van een app is het mogelijk om op afstand virtuele sleutels aan te maken, te delen en beheren. Zo is een sleutelkluisje overbodig. Toegang tot uw woning is alleen beschikbaar voor de juiste persoon op het juiste moment. Tijd- en aanwezigheids-registratie geven online een helder overzicht in welke personen of diensten, wanneer toegang hebben gehad. Ideaal voor mantelzorgers, thuiszorg, wijkverpleging, huisarts en ambulancedienst!

Voor de diverse oplossing zijn verschillende prijzen van abonnementen. Vooralsnog is dit het enige elektronische voordeurslot dat betaalbaar is en zowel op zichzelf kan werken en ook als onderdeel van een comfort-tablet.

 • In de prijs inbegrepen een eenvoudige afstandsbediening voor de bewoner.
 • Bewoner zelf heeft bij stand-alone gebruik niet noodzakelijk een smartphone of comfort-tablet nodig.

Geactualiseerd: 20-12-2019

Smart Tablet; geschikt en sterk genoeg om SchermVan te bedienen. Nu in onze webwinkel!

 

Deze tablet is perfect voor dagelijks gebruik, zoals internet, beeldbellen, foto’s en films kijken in Full HD, social media & spelletjes.

De tablet is zeer handzaam. 

Met behulp van de LaCoTA / SchermVan website, app en tablet bent u in staat om sociaal verbonden te blijven en eenzaamheid tegen te gaan.

Virtuele mantelzorg binnen buurten en families is op deze manier heel eenvoudig uit te bouwen.

De tablet is sterk genoeg om al onze thuistechnologie en e-health aan te sturen en van uw huis direct een smarthome te maken!

We hebben deze tablet met spoed toegevoegd aan onze webwinkel zodat mensen in vrijwillige quarantaine door beeldbellen gemakkelijker contact kunnen onderhouden met familie, mantelzorgers, vrienden en buren!

Ingebouwde Smart Home hub, werkt samen op basis van Google Assistant.

De tablet kan gedetailleerder ingericht worden per individu. Of gedetailleerder per woonzorgconsumentenorganisatie, gemeente,  zorgaanbieder of domoticaleverancier.

De tablet is in feite een integrale afstandsbediening voor comfort, dienstverlening en zorgcommunicatie.