LaCoTA Duurzame Energiemix

Meld je aan bij ons Doorlopend Energiecollectief

http://www.homestroom.nl/follow/lacota?redirect=lacota 

Geen jaarlijkse overstapdatum. Je kunt het vandaag nog regelen!


Klantenservice verzorgd door HomeStroom

De klantenservice voor de Lacota Duurzame Energiemix wordt verzorgd door Homestroom. Ga naar http://www.homestroom.nl/follow/lacota?redirect=lacota en vraag vrijblijvend een offerte aan. U bespaart al snel tussen € 100 en € 250 per jaar.LaCoTA bundelt krachten rond energie-inkoop

 

Wij mikken op een Duurzame Energiemix waarbij 1/3 van het energiegebruik met zone-energie is opgewekt in eigen buurt/regio. Daarnaast komt 1/3 van een windmolen die staat in uw eigen provincie. En het overige komt van een landelijk energiebedrijf dat uitsluitend groene energie levert die is opgewerkt op Nederlandse bodem.

Energie die u zelf opwekt wordt  uitteraard "gesaldeerd" en verrekend. 

Bij ons lage prijzen; maar geen stuntprijzen die elders gecompenseerd worden met winsten op vervuilende energie! Door samen energie in te kopen, betaalt u minder voor gas en elektriciteit. Maar bovenal, we regelen samen een eerlijk duurzaam energiebebruik. 

Wij stunten niet met het label duurzame energie; WE ZIJN HET SAMEN!

Sinds maart 2016 werken LaCoTA en Homestroom samen. Dit betekent dat u via LaCoTa gebruik kunt maken van het collectieve energieaanbod van het energiecollectief Homestroom. Op die manier bespaart u al gauw honderden euro's op jaarbasis.

Voor meer informative over de LaCoTA Duurzame Energiemix of over onze samenwerking met Homestroom info@andersenactiefwonen.nl

Vergelijk tarieven

Onderstaand overzicht vergelijkt de goedkope vaste groene energietarieven van Homestroom met de variabele groene energietarieven van Eneco, Essent en Nuon voor de periode 1 januari 2018 t/m 30 juni 2018. De energietarieven van ons doorlopende en onafhankelijke energiecollectief hebben een looptijd van 1 mei 2018 t/m 31-12-2019. Na deze periode gaat een nieuw voordelig 1-jarig vast tarief in van 1-1-2020 t/m 31-12-2020. Deze tarieven maken wij uiterlijk 1 november 2019 bekend.

 

Elektra:

 

Gas:


De bovenstaande energietarieven zijn inclusief 21% BTW en exclusief energiebelasting, de heffing ODE en netwerkkosten. Indien u de energietarieven wilt inzien incl. energiebelasting, dan kunt u de tarieven hier terugvinden.
U betaalt bovenstaande energietarieven tot een maximum verbruik van 20.000 kWh en 10.000 m3. U betaalt bij dus niet een duurder tarief, indien u meer verbruikt dan 10.000 kWh en 5.000 m3, zoals bij standaard energieleveranciers.

Ga naar http://www.homestroom.nl/follow/lacota?redirect=lacota en vraag vrijblijvend een offerte aan. U bespaart al snel tussen € 100 en € 250 per jaar.

De landelijke leveringspartner mei 2018 - december 2019

Greenchoice is de enige energieleverancier in Nederland die uitsluitend 100% duurzame energie levert van Nederlandse bodem. Zij voorzien dagelijks ruim 275.000 huishoudens en bedrijven van uitsluitend groene stroom én groen gas.

LaCoTA is met Greenchoice in gesprek over meer ondersteuning aan Buurgemeenschappen die zich bezighouden met duurzame energie.

Woongroepen en projecten Gemeenschappelijk Wonen kunnen gemakkelijk de  kern van een Buurgemeenschap vormen.

Samen zijn we een sterker Energiecollectief.

Provinciale windturbines

In Nederland staan op dit moment ruim 2100 moderne windturbines, ongeveer 20% daarvan is aangesloten bij Coöperatie Windunie. Een groot deel van de stroom die wordt geproduceerd door  windturbines van de WindUnie, wordt verkocht aan Greenchoice en vervolgens onder diverse labels aangeboden aan de consument. Van de LaCoTA Duurzame Energiemix wordt 1/3 geleverd door een windturbine van de WindUnie in de provincie waar de klant woont.

Lokale energie-initiatieven

Honderden lokale energie-initiatieven dragen bij aan decentrale energievoorziening. Ook diverse woongroepen en buurgemeenschappen doen dat.. Drijvende krachten achter de initiatieven zijn coalities die de lokale situatie kennen: het krachtenveld van maatschappelijke netwerken en de mogelijkheden voor kansrijke projecten! Lacota Duurzame Energiemix ziet de lokale initiatieven als basis van de Lacota Duurzame Energiemix. LaCoTA streeft er naar 1/3 van de energiemix afkomstig te laten zijn van dergelijke initiatieven.

GreenChoice is een energieleverancier die energiesaldering doet voor vele decentrale initiatieven. Als doorlopend Energie Collectief willen wij graag deze decentrale initiatieven ondersteunen.

Samenwerking met Homestroom

LaCoTA streeft naar een voldoende groot doorlopend energiecollectief voor de LaCoTA Duurzame Energiemix om eigen prijsonderhandelingen te kunnen voeren. Om administratieve redenen sluiten we ons vooralsnog aan bij het groene label van HomeStroom”. HomeStroom verzorgt namelijk voor LaCoTA de klantenservice en doet ook jaarlijks voor ons de onderhandelingen voor een aantrekkelijk laag tarief. Juist door ons als doorlopend energiecollectief aan te sluiten bij een groter doorlopend energiecollectief zijn jaarlijkse onderhandelingen over een gunstig tarief mogelijk en succesvol.” Samenwerking is zowel de kracht van een coöperatie als van een collectief.

Hoe werkt ons doorlopend energiecollectief?

Wij zijn een doorlopend en onafhankelijk energiecollectief voor stroom en gas. In de samenwerking met Homestroom realiseert Homestroom ieder jaar voor de deelnemers van ons energiecollectief voordelige groene energietarieven door middel van een veiling. De leverancier met het beste aanbod voorziet de deelnemers een jaar lang van groene energie. De tarieven hebben altijd een looptijd van 1 mei tot en met 30 april van het volgende jaar.

U betaalt LaCoTA niets voor deelname. Wij vinden het prettig dat u via ons bijdraagt aan een groenere samenleving en u kunt door uw besparing een deel van de kosten van thuistechnologie terugverdienen. Dat is de kracht van samenwerken binnen een coöperatie! De klantenservice voor de deelnemers aan ons energiecollectief wordt helemaal verzorgd door Homestroom. U betaalt hen daarvoor 4,75 euro incl. BTW per maand. Dit zijn de enige verdiensten van Homestroom. Doordat wij en zij geen geld ontvangen vanuit de energieleverancier, maar enkel van de deelnemers, heeft Homestroom geen verplichtingen naar energieleveranciers.

Greenchoice is op dit moment de winnaar van de veiling en mag de deelnemers van ons energiecollectief een jaar lang van energie voorzien tot 1 mei 2017. Indien Greenchoice bij de volgende veiling niet meer het beste aanbod heeft, stappen wij met al onze deelnemers in één keer over naar de leverancier met het betere aanbod. Onze klantenservice (Homestroom) maakt dit aanbod altijd op 1 maart bekend aan de deelnemers. Indien u het aanbod dan niet aantrekkelijk vindt bent u in de maand maart vrij om het contract kosteloos op te zeggen. Indien u mee wilt gaan met het nieuwe aanbod, hoeft u niets te doen en gaat u op 1 mei 2017 mee met de nieuwe voordelige groene energietarieven van Homestroom tot 1 mei 2018.

Op die manier betaalt u ieder jaar scherpe tarieven en heeft u verder geen omkijken meer naar uw energiecontract. Daarnaast is Homestroom, ongeacht wie de partnerleverancier is, te allen tijde uw persoonlijke klantenservice.

Weer twee awards voor Greenchoice

Begin 2017 ontving Greenchoice wederom twee awards. Voor klantvriendelijkste energieleverancier én uitgeroepen tot meest duurzame merk van Nederland! Dat maakt hen trots maar ook ongeduldig. Want "die prijzen betekenen dat nog niet iedereen groene keuzes maakt. Duurzaam moet de standaard worden. Dan zijn die awards ook niet meer nodig" aldus de gelauwerde.