Direct naar bestellen in onze webwinkel:

 www.ablesmarthome.nl/lacota

Krijg een beeld van de vele producten (en lage abonnementsprijzen) in onze webwinkel

In deze corona-tijd wordt door ons met man en macht gewerkt aan de volledige vernieuwing  van onze webwinkel. Heel veel comfort-producten kunnen eerdaags geleverd worden(thuisbezorgd!)  door onze partner Able Smart Home.  Android tablets om te beeldbellen zijn nu al leverbaar.

Able zal voor ons ook de facturering van de abonnementen verzorgen. De merknaam XS-Comfort komt daarmee in onze samenwerking te vervallen. 

Krijg een beeld van de vele producten (en lage abonnementsprijzen) in onze webwinkel en kijk onderaan de webpagina www.ablesmarthome.nl/lacota.


able_comfort.png

Geactualiseerd 5-04-2020

Samsung Galaxy Tab; geschikt en sterk genoeg om Comfort-pakket SchermVan te bedienen. Nu in onze webwinkel!

Samsung Galaxy Tab

A 10.1 | 32GB | Wifi | Zwart   (€ 225,--)

Deze tablet is perfect voor dagelijks gebruik, zoals internet, beeldbellen,
foto’s en films kijken in Full HD, social media & eenvoudige spelletjes.

De tablet is zeer handzaam. Dankzij de dunne randen lijkt het 10,1 inch scherm nog groter. De schermranden zijn precies breed genoeg, zodat je duimen het scherm niet aanraken als je de tablet vasthoudt.

Door de metalen behuizing ziet de tablet er luxe uit. De batterij gaat lang mee en het geluid uit de tablet is levensecht dankzij de de dubbele stereospeakers met Dolby Atmos 3D geluid.

Met behulp van de LaCoTA / SchermVan website, app en tablet bent u in staat om sociaal verbonden te blijven en eenzaamheid tegen te gaan.

Virtuele mantelzorg binnen buurten en families is op deze manier heel eenvoudig uit te bouwen.

De tablet is sterk genoeg om al onze thuistechnologie en e-health aan te sturen en van uw huis direct een smarthome te maken!

We hebben deze tablet met spoed toegevoegd aan onze webwinkel zodat mensen in vrijwillige quarantaine door beeldbellen gemakkelijker contact kunnen onderhouden met familie, mantelzorgers, vrienden en buren!

Bestel via onze website op https://www.ablesmarthome.nl/lacota

SchermVan; een web/app voor Langer Comfortabel Wonen

LaCoTA heeft een samenhangend pakket thuistechnologie bijeengebracht in één platform. Het pakket is beschikbaar via het robuuste MantelzorgScherm maar ook op gewone tablet, PC en smartphone. Het Comfort-pakket bestaat uit zes onderdelen.

 • Internettoegang tot het pakket
 • Communicatie (beeldbellen, beeldbelzorg, gewoon telefoneren)
 • Mantelzorg
 • Huisautomatisering (sociale alarmering, professionele zorgoproep, e-slot aansturing, domotica, thermostaatknoppen aansturen vanuit tablet)
 • Dienstverlening (boodschappenservice, maaltijdservice, klussendiensten)
 • Zorg / E-health

Het LaCoTA Comfort-pakket draagt niet alleen bij aan prettiger wonen. Het maakt ook de communicatie voor Mantelzorgers een stuk gemakkkelijk.  Zie verder Scherm van LaCoTA & info per gemeente

Advies nodig bij kiezen van het juiste abonnement?

Stuur ons een mailtje: info@lacota.nl

Basispakket LaCoTA Mantelzorg-button; voor sociale alarmering

Bedoeld voor personenalarmering (sociale alarmering).

Het basispakket personenalarmering houdt in: lease van een SOS GPS Tracker, abonnement simkaart, administratiekosten en lidmaatschap van de woonzorgconsumentenorganisatie LaCoTA. 

Het basispakket is modulair uit te breiden tot zelfs Verzorgingshuiszorg-Thuis en Ziekenhuiszorg-Thuis.

Basispakket LaCoTA Personenalarmering via meldkamer / zorgcentrale

De gebruiker bepaalt - dankzij de modulaire aard van onze oplossing - dus uiteindelijk zelf wat voor soort alarm er achter de alarmknop wordt geprogrammeerd. Zo kan men zelf beslissen of een meldkamer als achterwacht functioneert, en zo ja, welke meldkamer er dan vervolgens gekozen wordt. Eventueel wordt die beslissing in overleg met mantelzorger en thuiszorgaanbieder genomen. LaCoTA heeft voor een heldere en eenduidige routing afspraken gemaakt met enkele landelijke meldkamers. Het abonnement voor die meldkamers kan verwerkt worden in het LaCoTA-abonnement.

Er zijn in Nederland diverse grote meldkamers die de achterwacht voor personenalarmering kunnen verzorgen. Meldkamers hebben meestal een landelijke dekking. Het zijn vooral thuiszorgorganisaties en WMO-consulenten die adviseren bij welke meldkamer cliënten zich aanmelden. Voor thuiszorgorganisaties is het namelijk het meest efficiënt om een eenduidige routing van de alarmafhandeling af te spreken. Ook verzorgingshuizen die cliënten verzorging in aanleunwoningen, in een cirkelgroep of in de wijk maken bij voorkeur afspraken met één meldkamer.

De landelijke meldkamer van onze voorkeur is Zorgcentrale Noord (ZCN). ZCN is 24 uur per dag bereikbaar en zet ervaren verpleegkundigen en verzorgenden in als telefonisten. Voor cliënten, jong en oud, is er altijd een betrouwbare en vriendelijke deskundige aanwezig, die de vragen kan beantwoorden. Ten slotte is ZCN niet gericht op het maken van winst.

Basispakket LaCoTA Mantelzorg-slot; elektronisch voordeurslot

Het slot kan gebruikt worden als losse domotica-oplossing. Het kan ook ingezet worden als moduul in een grotere domotica-oplossing. Namelijk als onderdeel van de oplossing voor sociale alarmering, personenalarmering, onderdeel van een comfort-tablet, onderdeel van een meldkamer voor opvolging door Thuiszorg, Verpleeghuiszorg-Thuis of Ziekenhuiszorg-Thuis. 

Kan desgewenst gekoppeld worden, via bluetooth en wifi, aan smartphone, tablet, SchermVan en of (groter) Mantelzorgscherm.

Met behulp van een app is het mogelijk om op afstand virtuele sleutels aan te maken, te delen en beheren. Zo is een sleutelkluisje overbodig. Toegang tot uw woning is alleen beschikbaar voor de juiste persoon op het juiste moment. Tijd- en aanwezigheids-registratie geven online een helder overzicht in welke personen of diensten, wanneer toegang hebben gehad. Ideaal voor mantelzorgers, thuiszorg, wijkverpleging, huisarts en ambulancedienst!

Voor de diverse oplossing zijn verschillende prijzen van abonnementen. Vooralsnog is dit het enige elektronische voordeurslot dat betaalbaar is en zowel op zichzelf kan werken en ook als onderdeel van een comfort-tablet.

 • Het elektronisch slot kan modulair betaald worden via een abonnement.
 • In de prijs inbegrepen een eenvoudige afstandsbediening voor de bewoner.
 • Bewoner zelf heeft bij stand-alone gebruik niet noodzakelijk een smartphone of comfort-tablet nodig.
 • Installatiekosten: stelpost € 199,-- inclusief BTW. Dit bedrag kan als er, als onderdeel van een project, op een dag meerdere sloten tegelijk geïnstalleerd kunnen worden lager uitvallen. Feitelijke kosten worden verwerkt in uiteindelijke abonnementstarief.
 • Eventueel verwijderen bestaande sleutelkluisje bij installatiekosten inbegrepen.

Geactualiseerd: 20-12-2019

Basispakket LaCoTA Comfort-tablet

Speciale (dedicated) Android tablet met daarop de (Web)app SchermVan. De tablet kan gedetailleerder ingericht worden per individu. Of gedetailleerder per woonzorgconsumentenorganisatie, gemeente,  WijkLeerbedrijfPlus, zorgaanbieder of domoticaleverancier.

De comfort-tablet is in feite een integrale afstandsbediening voor comfort, dienstverlening en zorgcommunicatie. Het "moduul" Comfort-tablet is een gemakkelijke afstandsbediening maar niet noodzakelijk voor wie gemakkelijk met een algemene (Android!) tablet werkt of met (Android!) smartphone.

 

Wanneer komt de (Web)app SchermVan beschikbaar?

In de loop van de zomer 2019 komt de (Web)app beschikbaar voor Android apparaten (tablets en smartphone). We starten met het plaatsen van een demo-versie op onze website. Ook werken we aan een speciale dedicated Comfort-tablet; een soort uitgebreide afstandsbediening voor thuistechnologie, dienstverlening, buurtcommunicatie, mantelzorg en zorgcommunicatie.

SchermVan kan draaien op androidversies van smartphone, tablet, PC en MantelzorgScherm.

Ga naar: Demo